Over mij

Hi, ik ben Mike Hageman,

Mijn bedrijf bestaat op een haar na 30 jaar. Als je daar alle jaren ervaring bij optelt, kom je op 40 jaar. Daar kijk ik zelf ook even van op: al 40 jaar bezig met audio, video, licht, studio’s en live projecten.

Het begon op de middelbare school: tijdens mijn VWO opleiding prutste ik er aardig op los in de aula van de school met musicals, theater voorstellingen, bandjes avonden en disco’s. Dat gebeurde veelal met zelf ingehuurde licht – en geluidsapparatuur bij Helios in Haarlem. Wiebelende Ford Transit busjes vol er van!

Tijdens mijn Sonologie studie aan het Conservatorium in Den Haag, begon ik in 1987 als stagiaire in bij deze firma. Eerst in de verhuur, vervolgens de technische dienst en later de studio afdeling. Een machtige tijd, veel geleerd.

Na wat omzwervingen als vertegenwoordiger voor Audio Pro en MasterBlaster waarbij ik oa. Yamaha Digital (de eerste digitale mengtafels en 8-track recorders), ART en Palmer onder de arm nam, startte ik in 1991 mijn eigen bedrijf samen met toenmalig compagnon (en nu muziekvriend) Paul Mooren. In eerste instantie maakten we in onze eigen studio orkestbanden voor vele Haagse artiesten en bands, een clown met een muzikale circusact en wat radio spotjes. Ik werkte in met ML Studio, een 24 sporen studio in het centrum van Den Haag en Wisseloord, waar ik producties deed voor oa. Ariola, Emergency, Def Leopard en The Walkman.

Al snel kwam daar het installeren en bedenken van opname studio’s bij. Dit kreeg vervolg in een samenwerking met een toenmalige Hillegomse A/V leverancier. We groeiden en ik kocht mij in, een merger volgde. Na 10 jaar samenwerken stapte ik uit en ging mij concentreren op live producties en het inrichten van producer studio’s. De live producties waren beurzen, seminars, festivals, tentoonstellingen, exposities, corporate events, tours met diverse bands, (oa. Hermes House Band NL (6 jaren), Studio Drift (2 jaren) en The Analogues (3 jaren).

Ik reisde de halve wereld over en was werkzaam als technisch producent, tourmanager, stagemanager FOH -, monitor – en video tech en werd (en wordt) ingehuurd door diverse verhuur – en productie bedrijven als ML Systems, TMAV, Showrent, Peak Audio, Beam Systems, Ivent Group/Jonkheer en vele anderen. Tegelijkertijd vele jaren events draaien voor Tommy Hilfiger, Calvin Klein en People’s Place.

Intussen is het accent komen te liggen op eigen streaming producties en het inrichten van opname/productie studio’s, het bouwen van pro audio/video man/family caves, ICT hulp voor kleine bedrijven, want Covid gooide aardig wat roet het in het live event & live eten.

Hieronder een korte impressie van jaren prutsen… Op de pagina [Portfolio] is meer te vinden.